ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ 2024 - ΟΔΗΓΙΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ

Μπορείς & εσύ να συμμετέχεις τώρα ενεργά!

Με χαρά θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια της 1ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΙΑΣΗΣ που διεξήχθη το 2023 με σημαντική επιτυχία, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Σκίασης (ΣΕΕΣ), ως μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Προϊόντων Σκίασης (ΕS-SO), έχει ετοιμάσει ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσεων στην αγορά με αφορμή την 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ 2024.

Όπως κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης (Global Shading Day) διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ES-SO σε όλη την Ευρώπη. Στην χώρα μας οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 10 ημέρες συνολικά, το διάστημα από 21/3 έως και 30/3/2024.

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης;

Στις 21 Μαρτίου 2023 ο ES-SO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σκίασης) καθιέρωσε την πρώτη «Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης». Στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τα ανθρώπινα, οικολογικά και οικονομικά οφέλη της σκίασης. Η 21η Μαρτίου έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς είναι η ημέρα της Εαρινής Ισημερίας. Ταυτόχρονα, τα σημεία πώλησης προϊόντων σκίασης σε όλη την Ευρώπη συμμετέχουν ενεργά ώστε να γίνεται με αυτή την αφορμή η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της σκίασης.

Φέτος, στην Ελλάδα έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το γεγονός με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος μας να επενδύσει και να ετοιμάσει μια καμπάνια με πολλαπλές και σημαντικές δράσεις, δηλαδή:

Θα ξεκινήσει νωρίτερα η ενημέρωση του κοινού με μια ψηφιακή καμπάνια επικοινωνίας στα ηλεκτρονικά μέσα (Ίντερνετ / Social Media)

Θα διανεμηθεί στο δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης προϊόντων σκίασης, ενημερωτικό φυλλάδιοκαι αφίσα που θα απευθύνονται στον τελικό πελάτη και θα αναφέρονται στoυς στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας Σκίασης και στα πλεονεκτήματα των προϊόντων σκίασης.

Θα πραγματοποιηθεί σχετική καμπάνια επικοινωνίας (Δελτία Τύπου) στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα καθώς και μέσω των ιστοσελίδων του Συνδέσμου και των μελών μας.

Θα ακολουθήσει Ραδιοφωνική Καμπάνια στην Αθήνα & την Θεσσαλονίκη που θα προτρέπει το κοινό τις μέρες αυτές να επισκεφθεί τα εξειδικευμένα καταστήματα, να ενημερωθεί & να επωφεληθεί μέσω της συμμέτοχης του σε ένα διαγωνισμό.

Θα διεξαχθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τους ιδιώτες (με στόχο να κερδίσουν 1 ταξίδι & επιδοτούμενες εγκαταστάσεις προϊόντων σκίασης (μέσω κουπονιών το κόστος των οποίων θα καλύψει ο Σύνδεσμος ή/και τα Σωματεία)

ΘΕΜΑ: Δράσεις που αφορούν την Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης
21 Μαρτίου 2024

Ο στοχος της καμπανιας ειναι:

 • Να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο εκείνες τις μέρες ο καταναλωτής ώστε να οδηγηθεί στα σημεία πώλησης που συμμετέχουν στις ενέργειες της Παγκόσμιας Ημέρας Σκίασης .
 • Να δημιουργηθεί μια περαιτέρω δυναμική σε ότι αφορά την αναγνωσιμότητα του κλάδου και τη θετική συνεισφορά του, μέσω των προϊόντων του, στο δροσισμό, στην άνεση και την ενεργειακή εξοικονόμηση των κτιρίων.

Ποια μπορει να ειναι η δικη σου συνεισφορα:

Η συμμετοχή σου σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύτιμη, καθώς το κατάστημά σου είναι το σημείο συνάντησης του κλάδου μας με τον τελικό πελάτη. Θα θέλαμε την υποστήριξή σου σε αυτή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, ώστε να μπορέσει ο κλάδος της σκίασης να μεταδώσει ένα όσο γίνεται πιο ισχυρό μήνυμα στους πελάτες του, σχετικά με τα οφέλη των προϊόντων μας για τον άνθρωπο, για την οικονομία και για τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος

Τι θα παραλαβεις σε υλικο:

 • Μια αφίσα βιτρίνας/εισόδου καταστήματος με το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκίασης και την προτροπή «Ενημερωθείτε & Κερδίστε». Μπορείς να δεις το αρχείο εδώ.
 • 50-100 ενημερωτικά φυλλάδια για την Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης, ώστε να διανεμηθούν στους πελάτες του καταστήματος μεταξύ 21-30 Μάρτιου και μέσω αυτών να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Μπορείς να δεις το αρχείο εδώ.
 • Έναν σύντομο οδηγό σχετικά με το τι μπορούμε να επικοινωνούμε στον πελάτη μας σε ότι αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης 2024 και τα οφέλη των προϊόντων μας. Μπορείς να δεις περισσότερες οδηγίες εδώ.

Ο ΣΕΕΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Σκίασης) έχει αναλάβει την πλήρη οικονομική στήριξη του εγχειρήματος αυτού, σε συνεργασία με τα Σωματεία των Ελλήνων Τεντοποιών. Αναμένουμε την υποστήριξη και θετική ανταπόκρισή σου στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προσδώσει μια εξαιρετικά θετική δυναμική στην αναγνώριση του ρόλου της σκίασης!

Παρακαλούμε δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το υλικό της ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΙΑΣΗΣ στον προμηθευτή/διανομέα σου ή στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ σου.

Σύντομες οδηγίες ενημέρωσης:

Εαν με ρωτησουν τι ειναι η Παγκοσμια Ημερα Σκιασης:

 • Είναι μια Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία για την ενημέρωση του τελικού πελάτη σχετικά με  τα πλεονεκτήματα που έχει η εγκατάσταση των προϊόντων σκίασης στον χώρο του.
 • Γίνεται με την πρωτοβουλία του ES-SO, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σκίασης, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σκίασης & με την συμμετοχή των Σωματείων Τεντοποιών.
 • Είναι στις 21 Μαρτίου & οι προωθητικές ενέργειες διαρκούν από 15-30 Μαρτίου 2024.

Ποιος ειναι ο βασικος στοχος – Το κεντρικο μηνυμα:

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης, έχουμε  μια μοναδική ευκαιρία να ενημερώσουμε τον  πελάτη μας, ότι:

 • Υπάρχουν πολλά νέα, καλαίσθητα & σύγχρονα προϊόντα σκίασης
 • Πέρα από την άνεση & τον δροσισμό που παραδοσιακά μας προσφέρουν κάθε καλοκαίρι, τώρα, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής γίνονται πλέον αναπόσπαστα μέρη του κτιρίου μας και μας εξασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας & οικονομία χρημάτων ειδικά εάν είναι αυτοματοποιημένα συστήματα.

TA ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ στα οποια ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ

Mε τα προϊόντα ΣΚΙΑΣΗΣ:

 1. Εξοικονομούμε χρήματα για ενέργεια βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου μας.
 2. Προστατευόμαστε εμείς, το σπίτι μας & το περιεχόμενό του από τις βλαβερές ακτίνες UV του ηλίου.
 3. Επιτυγχάνουμε θερμική άνεση. Δροσίζουμε το σπίτι μας και διατηρούμε τη θερμοκρασία σε καλύτερα επίπεδα.
 4. Επιτυγχάνουμε τη βέλτιστη οπτική άνεση και απαλλασσόμαστε από την ενοχλητική ηλιακή λάμψη.
 5. Βοηθάμε το περιβάλλον μέσω της μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας (πχ. από τον κλιματισμό) συμβάλλοντας έτσι στη μείωση εκπομπών των επιβλαβών αερίων του θερμοκηπίου.

Που παραπεμπω τον πελατη μου για περισσοτερες πληροφοριες;

 • Στο σχετικό φυλλάδιο που μου στάλθηκε (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ 2024)
 • Στο Ίντερνετ, στον  σύνδεσμο: hellenic-shading.gr.

Που μπορω εγω να βρω περισσοτερες πληροφοριες/μελετες σχετικα με την συνεισφορα της σκιασης στην εξοικονομηση ενεργειας;

Μπορώ να ΚΑΤΕΒΑΣΩ από το Ίντερνετ στον Υπολογιστή μου,  ολόκληρη την μελέτη GUIDEHOUSE που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια από την χρήση ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ , μέσω του συνδέσμου: https://hellenic-shading.gr/gsd-papers.zip

Πώς λειτουργεί ο διαγωνισμός:

 • Αφορά μόνο ιδιώτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν & να αγοράσουν προϊόντα σκίασης την περίοδο κατά την διάρκεια και μετά την Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης.
 • Διεξάγεται μέσω Ηλεκτρονικής Κληρωτίδας.
 • Μέσω του φυλλαδίου (QR code) και της  ιστοσελίδας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σκίασης, ο ιδιώτης μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του και ένα ερωτηματολόγιο και να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

 • Ένα δωρεάν ταξίδι αξίας 1500 ευρώ στην Σαντορίνη για δύο άτομα, ως 1ο δώρο
 • 10 κουπόνια αξίας 200 ευρώ για την τοποθέτηση προϊόντων σκίασης, από τα εξειδικευμένα καταστήματα που συμμετέχουν στην προωθητική ενέργεια, χορηγούμενα από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Εταιριών Σκίασης
 • 10 κουπόνια αξίας 150 ευρώ για την τοποθέτηση προϊόντων σκίασης από τα πιστοποιημένα καταστήματα-μέλη της Ένωσης Τεντοποιών Ελλάδος, χορηγούμενα από την ΕΝ.Τ.ΕΛ

Διαδικασια του διαγωνισμου:

Τα καταστήματα τα οποία συμμετέχουν στην ενέργεια:

 1. Δίνουν το ενημερωτικό φυλλάδιο στον ενδιαφερόμενο ιδιώτη
 2. Προτρέπουν τον ιδιώτη που επισκέπτεται το κατάστημα να σκανάρει το QR CODE μέσω του κινητού του και να συμμετέχει στον διαγωνισμό
 3. Τον ενημερώνουν για τα δώρα & επισημαίνουν ότι εφόσον κερδίσει κουπόνι δωρεάν τοποθέτησης αυτό είναι σε ισχύ για αγορές προϊόντων σκίασης άνω των 500 ευρώ και τοποθετήσεις έως τις 30/6/2024.

Η κλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει ηλεκτρονικά στις 3/4/2024 και θα ενημερωθούν σχετικά όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στην ενέργεια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ 2024 με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για να δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

 

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 15/3/2024.

Πάρτε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης